Keresés
  • Feelwell

Puffadás, emésztési gondok, hízás, fáradékonyság?

A mai rohanó világban rengetegen szenvednek a fenti tünetektől. Ahogy az életben mindent, ezeket a tüneteket is kiváltja valami. A fenti tünetek nem természetesek, nem úgy lettünk eredendően programozva, azaz nem genetikai hajlam az, hogy állandó fáradtság gyötör, vagy hogy ha ránézünk is az ételre, már hízunk tőle, vagy harmincegynéhány évesen nincs elég energiánk aktív életet élni.


Tapasztalatunk szerint a legtöbben nincsenek is igazán képben a fenti tünetek jó részével, mivel az emésztésünk és az energiaszintünk egy olyan állandó változás alatt lévő tényező - egy olyan szubjektív érzet, ami velünk kel és fekszik minden nap, immár jópár évtizede (mert ha ezt olvasod, valószínűleg már te is túl vagy legalább a 3. évtizeden).


És az ilyen dolgok, mint az emésztés és az energiaszint a legtöbb esetben folyamatosan és lassan változnak és a mai világot ismerve ez a változás szinte kizárólag romlást jelent, amit észre sem veszünk, vagyis nem tudatosítunk, mivel a változás folyamatos és mindig egy kicsivel rosszabb mint az előző napi, de pont annyira csak, hogy az ne tűnjön fel a mai világ rohanó életvitele közben. Azaz olyan ez a jelenség, mint a béka amit beletesznek egy tál hideg vízbe, elkezdik forralni a vizet, majd a béka elpusztul, mert nem érzi a folyamatos hőmérséklet-emelkedést ahogy felforr a víz.


Ezek az egyébként szubjektív érzetek és nagyon nehezen kvantifikálható tényezők azonban rengeteg egészségügyi problémához vezetnek az évek, évtizedek során. Aztán amikor ezek a problémák akuttá válnak, hirtelen jelentkezik egy sokkal könnyebben tudatosítható tünet: pl. fájdalom, ami miatt már orvoshoz fordulunk. A számtalan betegség közül, amiket pl. a romló emésztéshez sorolhatunk íme néhány: 2-es típusú cukorbetegség, bőrproblémák, ízületi problémák, álmatlanság, ingerlékenység, kövérség, hajhullás, termékenységi problémák, csak hogy néhányat mondjunk és akkor még nem is beszélünk a sokkal súlyosabb betegségekről.


Azonban ezekre a fenti problémákra is van megoldás, ami nem az, hogy évről évre egyre több gyógyszert kezdünk el magunkba tömni. (és ezekkel a gyógyszerekkel elnyomjuk a tüneteket, ami csak arra jó, hogy ne üljünk az orvosi rendelőben annyit, azonban a problémára ezek nem nyújtanak megoldást, sőt újabb problémákat kódolnak be). Nem azt mondjuk, hogy gyógyszert nem szabad egyáltalán szedni, mert vannak azok az akut és veszélyes helyzetek, amikor a gyógyszerek hatásosan el tudják hárítani az égető helyzetet, de a problémák okának kezelését a legritkább esetben lehetséges gyógyszerrel elérni.


És sajnos ehhez jön még az is, hogy az elmúlt pár évtizedben olyan szintű információ-mennyiség robbanás történt az internet beköszöntével, hogy az emberek akarva-akaratlanul is annyi információval találkoznak egy-egy téma kapcsán (legyen az bármi), hogy a végére immunissá kezdenek válni a lényegi dolgok iránt és igazából az az irány válik meghatározóvá a személyes döntéseiknél, amelyik a leghangosabb: az alapján az információ-halmaz alapján fogjuk meghozni döntéseinket, amit a legtöbb pénzt költeni képes cég terjeszt reklámok, pr cikkek és még sok más, sokszor nehezen is azonosítható információ-forrásra. (gondoljunk csak a cégek által szponzorált sporteseményekre, ahol saját márkájukat asszociálják a sporthoz, ami a hétköznapi ember fejében azt a márkát ezáltal az egészséges életmódhoz kapcsolja).


Azonban a fenti tünetekre is vannak nagyon hatékony megoldások, melyekben mi tudunk neked segíteni. Ha úgy érzed készen állsz megváltoztatni életedet, és szeretnéd, hogy a lehető legjobb formádban folytasd az Életet, akkor nyugodtan keress minket.

67 megtekintés